adres & contact
adres
Weststraat 32
4527 BT Aardenburg
Zeeuws-Vlaanderen / Zeeland

routebeschrijving

contact
tel 0031 630035357
e-mail

andere websites

Actieve meditatie

www.frensvandersanden.nl
Velen zullen het herkennen. Op het moment dat je stil gaat zitten, komen er allerlei gedachten in je op, gedachten over gisteren of morgen, die het moeilijk maken om in het NU te zijn. Je voelt ongemak in je lichaam, spanningen, emoties zoals irritatie, weerstand,  blijdschap, etc. behalve de stilte.

Actieve meditatie geeft de mogelijkheid om eerst opgehoopte angsten en verdriet, frustraties, spanningen en dergelijke van je af te schudden, dansen, zingen om vandaar in de meditatieve stilte te komen.  Door volledig op te gaan in een beweging of expressie breng je de aandacht van de gedachten naar het hier en nu. Dan kun je de sensaties in je lichaam, je gedachten, je gevoelens en emoties meer gaan waarnemen i.p.v. erin vast te zitten.

Meditatie begint op het moment dat je deze bewegingen in jezelf kunt zien zonder oordeel, zonder iets te moeten veranderen en zonder je ermee te identificeren. Door deze gevoelens te erkennen door er simpelweg “JA” tegen te zeggen, ze verwelkomen, zul je enorme ruimte voelen in jezelf. Energie kan weer gaan stromen, je kan weer in contact komen met je innerlijke kracht en je specifieke kwaliteiten.

Tijdens de meditaties maak je kennis met een aantal actieve meditaties van Osho zoals o.a. de Kundalini, Chakra breathing, No-dimensions.  De meditaties duren een uur en worden begeleid door muziek. We starten met een ontspanningsoefening en een toelichting van de meditatie. Na de meditatie is er thee en gelegenheid om na te praten over ervaringen.

IN VERBAND MET MIJN VERHUIZING ZIJN ER NOG GEEN NIEUWE DATA BEKEND. OOK BEN IK NOG OP ZOEK NAAR EEN NIEUWE LOCATIE VOOR DE ACTIEVE MEDITATIES.


Zelf meenemen: Een dekentje of handdoek om op te liggen, een meditatiekussen en evt. een dekentje om je te bedekken.

Kosten: € 10,- per avond. De avonden zijn los van elkaar te volgen.  

Graag uiterlijk vrijdag voor de meditatie opgeven via e-mail of telefoon i.v.m. beperkt aantal plaatsen. (maximaal 6 personen)

e-mail

Telefoon:( 0031) (0)630035357