Actieve meditatie

Velen zullen het herkennen. Als je wil mediteren en je gaat stil zitten, komen er allerlei gedachten in je op. Gedachten over het verleden of de toekomst.

Of je voelt ongemak in je lichaam of gevoelens als irritatie, weerstand, verdriet, onrust, verveling etc.

Deze onrust die aanwezig in ons maken het moeilijk om in het hier en nu te zijn en de stilte te kunnen ervaren.


Actieve meditatie geeft de mogelijkheid om eerst deze gedachten en opgehoopte gevoelens van je af te schudden en dansen om vandaar in een meditatieve stilte te komen.  

Door volledig op te gaan in een beweging of expressie breng je de aandacht naar het hier en nu. Dan kun je de sensaties in je lichaam, je gedachten, je gevoelens en emoties meer gaan waarnemen in plaats van erin vast te zitten.

Meditatie begint op het moment dat je deze bewegingen in jezelf kunt zien zonder oordeel, zonder iets te moeten veranderen en zonder je ermee te identificeren.

Door te erkennen en er simpelweg een “JA” tegen te zeggen, kun je deze delen in jezelf verwelkomen in plaats van te bevechten.

Daardoor ontstaat als vanzelf ruimte in jezelf. Energie kan weer gaan stromen, je kan weer in contact komen met je innerlijke kracht en je eigen specifieke kwaliteiten.

Tijdens de meditaties maak je kennis met een aantal actieve meditaties van Osho zoals o.a. de Kundalini, Chakra breathing, No-dimensions.  

De meditaties duren een uur en worden begeleid door muziek. We starten met een ontspanningsoefening en een toelichting van de meditatie. Na de meditatie is er thee en gelegenheid om na te praten over ervaringen.

Zelf meenemen: Loszittende kleding, een matje om op te liggen, een zitkussen en een dekentje om je te bedekken. Mocht je dit niet hebben, geen probleem, neem even contact met me op. 

Locatie: Ik ben momenteel nog op zoek naar een geschikte locatie.

Data:  Nog geen nieuwe data bekend.

Tijd: 19.15 uur tot 20.45 uur 

Kosten: € 15 per deelnemer per keer incl. thee (Proefles € 10)

Graag aanmelden ivm beperkt aantal plaatsen (max 6 personen).

Je kunt me mailen, bellen of whatsappen om een plekje te reserveren.

 

 

 

meditaties.jpg