Out beyond ideas of wrong and right there is a field. I’ll meet you there.

Rumi

Rebalancing®

Rebalancing® is een open en liefdevolle manier van aanraken, met de intentie niet alleen het fysieke lichaam aan te raken, maar ook de emotionele en psychische  inhoud. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Van nature zijn we spontaan, onbevangen, nieuwsgierig en levendig. In loop van onze jeugd zijn we ons gaan aanpassen aan onze omgeving. We leren al jong welke kwaliteiten in ons gewaardeerd worden en welke we beter voor ons kunnen houden.

Dit aanpassen en inhouden van natuurlijke kwaliteiten en emoties vraagt veel van ons lichaam. Als we onze emoties en gevoelens niet kunnen uitten en moeten onderdrukken slaat het lichaam dit op in ons celgeheugen.

Dit doen we om te overleven. We bouwen zo een heel eigen afweer-mechanisme op. Een soort trucje die de geest onwillekeurig gebruikt om de realiteit, die teveel angst of verdriet oproept, niet in het bewustzijn toe te laten. Dit doen we allemaal en gaat meestal onbewust.

Wat vervolgens gebeurt is dat ons denken het van ons voelen overneemt. We gaan rationaliseren, onszelf verdedigen, vluchten (verslavingen), vechten. En we sluiten ons hart af, uit angst voor nog meer pijn. We blijven in een overlevingsstand.

Bij een liefdevolle aanraking kan het lichaam weer contact maken met deze spanning die voelbaar is in het lichaam. Het hoofd kan zich ontspannen en er komt een ruimer bewustzijn om te ervaren wie je nog meer bent dan alleen je denken.

Rebalancing® is geen methode om jezelf te verbeteren, maar een uitnodiging om dieper in het lichaam te ontspannen. Ik gebruik verschillende technieken, waaronder diepweefsel massage, ademtechniek en Tragering. Soms zacht en stil, maar soms ook diepe, stevige en dynamische technieken.

Rebalancing is voor iedereen die het verlangen heeft om weer contact te maken met zijn innerlijke wereld. Gebrek aan levensenergie, twijfel, angst, onzekerheid maar ook fysieke klachten kunnen een ingang vormen voor een sessie.

Een sessie begint met landen in mijn ruimte en een kopje thee. De tijd nemen welk thema je zou willen onderzoeken. Wat houdt je bezig? Wat speelt er? Waar heb je last van? De ruimte nemen om dit open en nieuwsgierig in het lichaam te voelen. Soms een korte meditatie.  Daarna  nodig ik je uit op de massagetafel. Ik werk graag met voorverwarmde olie dus zonder kleren, met ondergoed. Ik dek je toe met een warme deken.

Op tafel is steeds de uitnodiging om er met heel je aandacht bij te zijn. En dat wat voelbaar is vanuit compassie voor jezelf toe te laten. Daar ondersteun en begeleid ik je bij. Met mijn handen, mijn stem, mijn aanwezigheid en stroom mee op het veld van Aandacht dat ontstaat. Het lichaam de ruimte geven haar wijsheid te onthullen.

 

 

rebalancing01.jpg